v 12

 

 

-Köttbullar, Filosofernas hälsokost
___________________________________________
Förslagspalten

Vad vill du ha med i tidningen?
Mer rapporter?
Mer intervjuer?
Mer information om allianser?
Längre beskrivningar av allt som sker?
Mer koncis alt. kortare beskrivning av vad som sker?
Mer/mindre färger?
Mer krönikor (gästkrönikor också?)
Annat ni kan komma på?
Fler bilder?
___________________________________________
Idag i de Filosofiska Nyheterna!
-Ursäkt
-Officiell Frilansande Filosof
-Top 10
-Det Filosofiska Korsordet
-Några rapporter
-Safiren skriver
-“När allt rinner över”

Vi ursäktar!
Den Filosofiska Redaktionen ber ödmjukast om ursäkt till förseningen kring nyheterna, det har helt enkelt inte gått, men vi hoppas kunna hålla tidsramen i fortsättningen!
Brali skulle förmodligen blivit veckans Filosof – men han fick veta IDAG runt kl 21 att HAN står för denna veckas publicering, så det blev lite knappt med tiden, men han hoppas att “När allt rinner över” kan ersätta det, så får ni se fram emot veckans Filosof i nästa nummer!

——————

Officiell Frilansande Filosof

Den observanta läsaren har säkert noterat att flertalet texter i detta och tidigare nummer producerats av icke-filosofen Safiren. Vi är mycket glada för hennes bidrag som frilansande filosof och blir glada om ni besvarar hennes nyfikna frågor lika bra som ni gör med våra.

Hon vill ocksåå passa på att skicka en (lite sen) inbjudan till er alla:

Öppet hus!

När klockan närmar sig midnatt idag tisdag så slår jag upp portarna till Filosofiska Nyheters filial i NÖ. Ni är hjärtligt välkomna på inflyttningsfest!

Tyvärr har jag ännu inte plats för mer än 30 övernattande, men det finns lediga platser både i stall och barrack om ni håller till godo med mer rustik miljö. Jag jobbar hårt på att inreda mina överflödiga grottor till myspys-ställen så jag kan ta fler gäster senare.

Kom ihåg att ta med matsäck och ett glatt humör, och ladda upp med mycket skvaller!

Välkomna!

Safiren

Vi sätter igång stenhårt med förra veckans top10!

Rosor är bäst, ingen protest. (förutom veckans popcornally där AA tar hem priset, grattis)

Safiren, vår egna och numera officiella frilans har tagit sig upp och snott guldet inom klättringen! Det är vi mycket glada för, och vi hoppas att hon kan underhålla oss och er med bra skrivning! Mer från henne nedan!
I övrigt har Achtung! som vanligt hållit plundringen och anfallet, gratulerar!

 

Korsord, vinnare, lösning och gott försök

Nu har vi äntligen fått in en korrekt lösning på vårt kryss. Segrade gjorde Eirene som med hjälpen från förra veckan lyckades lösa korsordet helt korrekt. Bra jobbat!

Grattis till segern Eirene, några kommentarer?

Det gick riktigt kvickt i början. Sen hade jag typ 5 kvar, som jag inte alls förstod. Men då fanns mina co-spelare där och lyckades lösa alla de fem utan större problem. =)

Ojämn svårighetsgrad på korsordet kan man väl säga. De svåraste var enligt mig den om boost och den om travianälskande folkslag. Croplock-grejen blandade jag dessutom ihop med den ultimata maträtten, med resultatet att jag blev alldeles förvirrad av en maträtt som börjar på C och vars näst sista bokstav också är C

Men det löste sig sen ju..

God tvåa blev Griefer som faktiskt var den enda som skickade in lösning förutom Eirene. Inte helt korrekt lösning, men bra nära.

Vi får se om vi lyckas knåpa ihop nåt mer korsord framöver. Finns det önskemål om sådant från er läsare är det inte omöjligt att det blir så dock.

Rapporter från sluttampen på kriget i SV!

Rosorna – Små Blå
http://travilog.org.ua/se/4913630/7e….

Rosorna – Små Blå
Det har utspelat sig några hårdförda bataljer mellan en Ros & en blå spelare
http://travilog.org.ua/se/2717703/93….
http://travilog.org.ua/se/8802309/a5….
http://travilog.org.ua/se/2745542/df….

Rosorna – Små Blå
http://travilog.org.ua/se/6644569/49….

Rosorna – Små Blå
http://travilog.org.ua/se/6932489/40….

Rosorna – Små Blå
http://travilog.org.ua/se/8842293/0d….
http://travilog.org.ua/se/5332125/38….

Rosorna – Små Blå
http://travilog.org.ua/se/7498760/c4….

Kontot jag inte skulle ha eller hur man fixar Klättrarguld.

Det började med att Challe tyckte att jag behövde ett konto för att kunna ta screenshots. För fast de är så många verkar de lätt kunna glömma bort det. Mja, mjä, sa jag. Vill inte, min man får spatt om jag börjar spela igen. – Det kan ju vara inaktivt, sa Challe.

Söndag 20 sept. Jag får inte tag på någon av Filosoferna. Har de screenshots eller inte? Min man är borta. 23:50 går jag in, reggar ett konto och tar 8 st screenshots. Och sen då? Ja, man skulle ju kunna ha ett inaktivt konto, bara för att kunna skriva IGM. Då behöver man grottor, börjar bygga. Och så skulle det ju vara roligt att göra uppdragen.

Måndag. Efter midnatt, jag går in och det finns ju inte mycket att göra innan resurserna är slut. Ett par uppdrag ger lite till och så avsluta med en grotta.

Tisdag. Jag har funderat. Med en enmansallians får jag två profiler att skriva i, så jag börjar bygga ambassad. Lagom efter midnatt ramlar det in resurser från Amphiler så jag får färdig min ambassad3 innan sovdags och en grotta kostar inget vete.

Onsdag. Jag råkar titta på Klättrare. Vad nu då? Jag ligger bara 6 pop efter? Jag tittar på min by, allt jag har är en grotta och en ambassad (förutom huvudbyggnaden). Det kommer i lagom midnattstid resurser från Hazyla. Jag börjar bygga lite pop, fällor. Och grottan sist som vanligt.

Torsdag. Jag ligger fortfarande precis under, men nu kommer det flera leveranser. Sæhrimnir och Hazyla fyller upp mina mag. Jag tar mig upp på rank 8. Nu är jag helt inriktad på pop, så grottan får vara. Uppdragen och jag vill vid nr 15 inte dra åt samma håll så jag lägger dem på is. Jag noterar att den som låg etta har åkt ner. Undrar varför.

Det känns ovant att tigga resurser, men jag var en generös en på s7, det kan ju finnas sådana här oxå .

Fredag. Amphiler och Shmrg fyller på. Jag klättrar. En oväntad leverans kommer från Klocka och strax efter midnatt från Rattlesnake. Men den som låg etta har åkt ner?

Och där gick jag upp på första plats! Underbart!

Lördag. Under natten har det ramlat in från Ayla och Flash2. Jag börjar säkra mitt guld. Jag vill bygga smedja3 för att kunna bygga stall (5 pop, 3 därefter). Jag ser att det kommer en leverans från en okänd. Kollar upp. En eländig 81-poppare har skickat mig 3×750.

Ivrig brevväxling med MH. Till slut inser jag att enda utvägen är att bygga 3 st marknadsplats för att kunna skicka tillbaka (de två jag hade var upptagna). 6h senare är tre köpmän på väg på sin 24h-promenad och med hjälp av Big Man, Shmerg, Flatline och lön ifrån Filosoferna kan jag äntligen börja på mitt stallprojekt och skaffar mig en ledning på 34 pop.

Ojsan?! Vad snabbt det gick. Jag börjar försiktigt tro att jag ska få min guldmedalj.

Söndag. Vaknar på morgonen. Vad gör jag nu då? Övriga verkar ha gett upp. Jag kan nog ta det lite lugnare. Dags att få upp grottan till 10 och fortsätta med uppdragen. Den eländige nu 83-popparen raderar. Men det blir tomt i maggen. Rattlesnake ligger nära och är online. Plz? En timme så är mina mag påfyllda. Jag bygger grotta 7, 8 samt 9 och har vansinnigt roligt åt det.

Rattlesnake sa nämligen på ICE-chatten att han skulle hämta tillbaka när min fred gått ut. Nu bygger jag grotta för hans resurser. Rofl (rolling on the flour laughing)!!

Uppdragsgivaren har fått spatt. Jag valde Handel, men eftersom jag redan byggt de sakerna och det senaste jag byggde var stall, får jag veta att jag tränat bra och nu ska göra militärt uppdrag. Jag bygger grotta10 för resurserna istället och får samma uppdrag igen fast nu med handel.

Nu är jag på uppdrag nr22 och ska bygga alla fält till 2. Jag räknar och npc-handlar för maximalt utnyttjande av de knappt 1500 resurser jag har kvar. Det räcker till allt utom ett järnfält och som avslutning på kvällen/veckan kan jag börja på två nya grottor

Och vetet. Jisstanes vad byggandet slukade vete. Jag fick öka på vetefälten för var och vartannat bygge. Övriga fält struntade jag i. Nu är det brist på mat igen, suck.

131 pop slutade det med. Jag har gjort av med 9 av de 20 guld jag fått på uppdragen.

Tack alla för hjälpen! Mitt Klättrarguld beror endast på er generositet!

Safiren

Klättrarguld vecka 12

Såhär kan en klättrarby se ut på server2! (Safirens by)

Även detta är Safirens by, dock infrastrukturen

Krogrundan 

Fredagar på jobbet är rätt stressigt så på fredagskvällar vill jag inte träffa någon. Istället brukar jag gå en krogrunda på nätet och dela en öl med folk här och där. Det brukar vara mycket trevligt Helgen som var var jag och hälsade på hos GOS, AEM och ICE.

Hos GOS träffade jag flera bekanta sen tidigare medans det hos AEM blev en mera stillsam tillställning på lördagskvällen.

Livligast var det hos ICE. Gustav serverade krus med rask hand närhelst en öl blev trasig. Roliga historier flödade. Tyvärr inte tillräckligt rumsrena för forumet

Jag fick stanna ända till midnatt hos alla och ser fram emot fler inbjudningar

Shmrg gav mig tillåtelse att citera:

[21:09:22] Safiren: dt behövs mer smileysar
[21:09:21] aaa: ja?
[21:09:31] Safiren: jag saknar whiskyglaset
[21:09:32] aaa:
[21:10:13] Safiren: hur seriöst är det att dricka whisky i ett (d)
[21:10:42] Shmrg – ICE: Whisky kan man dricka ur vad som helst
[21:10:57] bbb: petflaskor t.ex.
[21:11:04] aaa: Spill hela flaskan i munnen och svälj
[21:11:37] Shmrg – ICE: Jag blir så ivrig när jag ska dricka Whisky att jag oftast dricker direkt ur mätglaset
[21:11:57] Safiren: sist jag drack whisky ur flaska var jag så rolig så det pratar folk om än 😛
[21:12:53] bbb: nåt ska man prata om
[21:12:59] Shmrg – ICE: Ibland häller jag Whiskyn i en nappflaska så jag inte ska spilla ut den på sängkanten
[21:13:08] Safiren: fniss
[21:13:36] bbb: gulligt
[21:14:00] Shmrg – ICE: Kan man ligga där o snutta tills man somnar
[21:14:14] bbb: snuttefilt o whisky
[21:14:16] … klockren kombo
[21:14:45] Safiren: Får jag citera det där? =)
[21:14:58] … whisky i nappflaska lol

Safiren

Kroggäst på Skype

När allt rinner över

Det har gått minst 3 veckor nu, om inte mer, dagarna som varit har börjat flyta ihop till en enda stor sörja, jag kommer knappt ihåg vad som hände igår..
Vad har hänt egentligen? Vem är jag?
Jag kan inte svaret på denna fråga… Det har varit många stunder då jag inte känt igen mig själv, jag har bara velat försvinna, stäng av allt, jag orkar inte! Och vad är det som gör mig så fruktansvärt omotiverad?
Server 2 är min startserver, den som jag först kom till när jag började spela Travian, jag reggade mig på server 2 just för att den hade minst spelare. Varför? Jag vet inte det heller, det kändes naturligt.. Det är här jag egentligen hör hemma, men ändå så är jag så sjukt omotiverad? Det känns inte rätt, jag spelar med underbara personer. Då pratar jag främst om mina co-spelare, även om -Ros- och många andra spelare som jag har kontakt med sen innan… Det finns så mycket som binder mig hit, men ändå.. så kan jag inte hitta motivationen.. Jag har letat febrilt i veckor nu…
*Räknar veckorna*
Geez.. Jag kom hem vecka 33, var grymt aktiv under vecka 34.. och sen… Vecka 40 idag.. SEX VECKOR! Vad har jag hållit på med egentligen..?
Det finns inget att hämta, det finns inget att ta.. Jag vet inte vad som händer.. Jag önskar innerligt att jag kunde finna denna motivation igen.. Men allt jag finner är intet.

I fredags fick en god vän för sig att dra med mig till ett internet-café och ville att vi skulle lira spel hela natten, so we did. Jag hade skitskoj, vi spelade en hel del spel, och däremellan var det travian.. Det är inte många spelare som jag sett som är lika skickliga på detta spel som honom, aldrig någonsin sett ett så sinnessjukt konto som hans.. Hur som helst… Klockan närmade sig kl 7 på morgonen, jag sträckte på mig och grymtade lite över hur trött jag faktiskt var. Vi satt kvar en timme till och därefter drog han hem till sig och jag tog mig till Stockholms Centralstation för att ta tåget hem.
Något så underbart har jag aldrig någonsin upplevt i Stockholm – Jag som vanligtvis HATAR stan blev helt upprymd av den känslan som jag kom in i.. Jag blev helt exhalterad. Den tystnaden som jag upplevde denna lördagsmorgon är något jag förmodligen aldrig kommer uppleva igen, den tystnaden, trots att det var centralstationen och det borde vara fullt med folk och bilar ovanför i ett enda stort virr-varr – inte en lugn stund.. Men nu.. Solen har just tagit sig upp ovanför byggnaderna och värmde luften med sina strålar. Jag som kom för tidigt till tåget tyckte att jag kunde sätta mig ner på en bänk med ansiktet mot solen och sluta ögonen och känna tystnaden, upplev den.. Upplev tystnaden, bli ett med omgivningen och glöm allt annat.. Jag kommer inte ihåg något annat från den situationen än att det var så otroligt underbart, allt bara försvann, jag lyckades koppla bort det för några minuter..
Aldrig någonsin har jag upplevt en så otrolig känsla.. Jag önskar jag kunde göra det på kommando..

Over and out,
En mycket fundersam och trött Brali
30/9-09

– – – – – – – – – –
Vill ni komma med egna åsikter och kommentarer? Kontakta Filosoferna så kanske just ditt uttalande eller din rapport kommer med. Vi kommer skriva en artikel varje vecka. Detta var s2’s senaste Filosofiska Nyheter.NYTT BLAD VARJE TISDAG KLOCKAN 22.00, EHMM… Vill ni stödja oss fattiga Filosofer att kunna fortsätta skriva? Vänligen spela mera Travian genom denna Reffererande länk
Eller är ni högfärdiga och snåla personer som bara tänker på egen vinning när ni spelar? tryck här.

Tellus, Polipero, Jonate20, Brali & Charleston Copyright © 2008-2009 Filosoferna
All Rights reserved

Leave a Reply