v 11 del 2

-Detta nummer var dubbelt så stort som de tillåtna (runt 40000 istället för 20000 som är det tillåtna)


MH @ server 2

Kan du berätta något om dig själv? Ålder, kön, jobb, familj.
Svar:
Ålder: Lastgammal. (Förövrigt kan alla förvänta sig att en Multihunter är över 18 år).
Kön: Man, sist jag kollade.
Jobb: Samhällsbörda. (Studerar).
Familj: Socialt samkväm existerar inte för en Multihunter, det närmsta familj jag har är TravianTeamet.

Jag antar att man bör ha spelat en del travian för att passa som MH. När började du spela och vilka servrar har du spelat på?
Svar:
Jag började att spela när Travian startade i Sverige, S1 under 06. Jag har lirat på alla sorts servrar vilket sorgligt nog är på tok för många för att räkna upp.

Hur kan det komma sig att du valde att börja som MH? Det verkar ju vara ett rätt otacksamt jobb? Vad fick dig att anta den utmaningen?
Svar:
Det var mycket nyfikenhet som tilltalade mig, men så är man ju rättshaverist också.

följdfråga. Jag vet att MH får betalt i guld till en annan server. Hur låg/hög är lönen egentligen?
Svar:
Hur mycket man får ut beror på hur många servrar man jobbar på. Ändock så tror jag inte att det finns någon Multihunter på .SE som är med i Teamet p.g.a guldet, det finns ett gäng som har avsagt sig allt guld också för den delen.

Hur mycket tid lägger du ner på MH jobbet?
Svar:
Det beror alltid på hur veckan ser ut i helhet och i vilket skick en server är i. Men säg att varje gång man är inne så är man inne i kanske en timme eller två.

Hur många ärenden har du att hantera varje vecka?
Svar:
Det varierar kraftigt och beror även det på vilken server man sitter på, eller hur många man sitter på. En Speedserver är ju brutalt krävande i förhållande till en vanlig.
En annan faktor som spelar in är hur långt en server är gången, i början är det mycket jobb, lite mindre vid midgame medan det oftast är jättelugnt vid endgame.
Men en Multihunter som sitter på en vanlig server och kanske jobbar med tre andra på samma kan tänkas ha mellan 50 och 150 ärenden per vecka.

Jag utgår ifrån att de du kommer i kontakt med är tre olika typer: de som frågar om råd, de som råkat göra fel av okunskap eller ren miss, de som försöker tillskansa sig fördelar (rent fusk alltså). Hur fördelar sig de olika grupperna procentuellt?

Ett svar bryter mot NDA-avtalet.

Av egen erfarenhet vet jag att det finns få förmildrande omständigheter, överklagan gav inte heller något. finns det någon som får rättelse? Dvs att ett straff tas tillbaka?
Svar:
Ibland så gör även Multihunters fel, vi är ju faktisiskt människor. Det har hänt att straff har dragits tillbaka och att en Multihunter eller flera har fått smäll på fingrarna av Amaris eller Tink.

Vad är den vanligaste överträdelsen? Den näst vanligaste, den ovanligaste?
Svar:
Än en gång kan jag inte ge ett specifikt svar, det beror på hur långt en server är gången och trender varierar. Det finns alltid folk som försöker hitta nya kryphål i reglerna eller som försöker att gå runt dem på annat sätt. Ibland så lyckas spelare bryta mot alla regler som faktiskt finns, det hör till ovanligheterna.

Hur har spelarna lyckats anpassa sig till de nya reglerna? På vilket område har det gjorts mest fel?
Svar:
Så långt har vi inte haft några problem, så det verkar fungera bra.

Till sist: Den roligaste ursäkten för att man gjort fel. Den sämsta förklaringen till varför man inte fuskat. (behöver inte vara s2). Utan bara något roligt minne.

Ett svar bryter mot NDA-avtalet

Färskare från Safiren

http://safirvin.se/travian/top0920/

Veckans top-10

Veckans skärmskott genererades kring 10-hugget på söndagskvällen.

Man kan ganska tydligt utläsa vilka allianser på servern som ligger i krig. Man kan också tydligt se att det mest är Rosorna som agerar giver och Smurfarna som tagit på sig rollen som taker. KVASI som också är med i kriget har dock inte kommit upp i samma imponerande antal dödsoffer som övriga två huvudparter. Verkar som om det mest är KVASI som råkat ut för anfall från Små Blå eller så har Rosorna valt att ducka istället för att försöka deffa bort anfall. En annan effekt av kriget är att Små Blå hamnat utanför pop-toppen denna vecka som dom tidigare legat rätt stadigt på. I övrigt på servern kan man notera att AA, COSA, NOSTRA och B tuffar på med god fart på de flesta listorna.

Också här ser vi inte helt oväntat ett tydligt spår från kriget i sydväst. Rosorna har lyckats sno åt sig dom 6 översta platserna på offtoppen. Frågan är ifall detta kostat mer än det smakat? Här kan man också se vilka smurfar det krigats hårdast hos. Redaktionen lyfter återigen hatten för Achtung! som verkar vara helt outtröttlig i sitt farmande.

Filosofiska Nyheter nosar upp hemliga allierade, igen!

Kriget mellan -Ros-/KVASI och Små Blå var bara inne på sin andra vecka när onormala mängder deff började dyka upp i de smurfiga byarna.
Varningsflaggen hissades, spekulationerna haglade och vissa började spänna sina öron i jakten efter ägarna.
Efter en del forskande kan nu Filosofiska Nyheter återigen avslöja en hemlig koaliation mellan ett antal olika allianser.

Denna bunt av allierade blev avslöjade redan förra rundan och var en av orsakerna till att Filosofiska Nyheter fick läggas ner då. Trots detta har vi funnit
bevis på att de samlat sig igen och vi kan omöjligen hålla denna nyhet för oss själva.

Ny runda, nya förutsättningar brukar man ju säga men det gäller inte alltid…
Vilka är då dessa allianser? Jo, T.F, ICE, NICE och GR bygger både murar och broar tillsammans. Detta började alltså redan förra omgången och spelarna kunde
visst inte riktigt släppa taget om varandra när den nya s2 drog igång. Förutom detta går man dessutom in med deff i de små blå byarna i
tron om att man ska kunna göra detta i smyg. Men det finns få om ens några hemligheter som inte kommer fram i dagsljuset förr eller senare.

(Fotnot: Informationen uppsnappades av Filosoferna men p.g.a. tidsbrist överlät vi nerskrivandet av informationen till LittleLady, många tack till dig för denna sammanställning av informationen!)

TELLUS KRÖNIKA
Jag är så trött. Jag vaknar. Klockan är 07.52, vad tusan tänker jag, hela åtta minuter tills jag måste gå upp, aja, bara att somna om. När det känns som att jag har råkat vila i 20 minuter kollar jag till mobilen igen…07.54, allvarligt kan detta stämma?

Blundar med ögonen och försöker vila lite till, vaknar till och märker till min förskräckelse att jag somnat, kollar vagt och morgon trött ut genom persiennerna, ja jäklar, klockan måste vara närmare 13.00. Och detta var inte goda nyheter, föreläsningen börjar klockan nio, kollar mobilen…07.58.

Eh, nu orkar jag inte med detta tänker jag och bryter mot en dödssynd: ”Att gå upp innan jag behöver”. Ja, jag erkänner, jag steg upp två minuter före utsatt tid.

Till frukosten hade jag tänkt göra något speciellt; Äta gröt, dricka kaffe samt simultant Kolla server 2 kontot, kolla på Sagan Om Ringen (bra god morgon underhållning samt somna-till-film) och se lite på nyheter. Det gick så där. Jag skulle npc’a 50000 vete till lite olika fina trupper, misslyckas fatalt. Jag misslyckas även att uppmärksamma vad jag ser i Sagan Om Ringen såväl som vad nyhetsankaret säger, jag lyckas dock uppfatta att Lena Smedsaas hund är en lugn hund (Lena Smedsaas är tv4 reporter med inriktning på politik).

Blir lite försenad på väg till föreläsningen men tack vare den akademiska kvarten (Förr i tiden när studenter inte hade klockor, så lyssnade studenterna på domkyrkan i Lund och gick när den slog, därför börjar alla lektioner kvart över timslaget, även kallad akademisk kvart) så hinner jag precis.

För att ni inte skall bli allt för uttråkade kan jag säga att jag från skrev ner saker på papper mellan 09.00-17.30 utan paus. Och inte åt något emellan 08.30-18.30, men nu slutar vi traggla om Tellus arbetsamma studietider genom att konstatera att Tellus är ett rätt så lätt mål om de inte hade varit för vissa Ko-spelare.

När jag skriver detta har vi precis producerat veckans nummer, som blev väldigt mycket sista minuten arbete, något jag hade tänkt undvika till nästa vecka. Inatt inleds även våran offensiv mot Små Blå, vilket är väldigt roligt. Kommer antagligen komma tillbaka till detta ämne senare.

Kriget har nu hållit på i någon dag. För det mesta har vi varit framgångsrika, som allians såväl som Filosofer, men vi har även haft en del bakslag. Små Blå har med gaddar och klor försvarat sina startbyar ändå har en hel del sådana blivit vete-nollande. Vi ligger bra till på anfallsrankingen av tveeggade skäl. Vi fortsätter (Filosoferna alltså) att bomba byar. Dock är det just nu jämnt mellan att döda offensivt och bli dödad offensivt, dock har vi lyckats bomba bort Små Blå från topp tio populationslistan vilket talar lite för att vi gjort skada, inte bara truppmässigt utan också by-mässigt, vilket är vårat mål. Ikväll har jag jobbat en del med att få ihop ett spännande extranummer som bara avhandlar kriget, jag är rätt nöjd med detta, men får väl se vad ”pöbeln” (inte särskilt bra att beskriva sina läsare så, men alla gör vi misstag) anser.
Detta krig har absolut gjort Travian roligare, de är så tråkigt när man bara bygger trupper och byar, de roliga är att använda trupperna och byarna till roliga saker.

Kriget går något slött men varje dag lyckas vi åsamka någon Liten Blå lite skada. Kontot går dock finfint. Vet att några klagar på att vi faller i pop-listan, de är för att vi bara bygger vetefält och trupper, vilket inte generar så mycket populationspoäng…Jag har hellre 15 vete byar och ligger rakad runt 100 än 5 vete byar och rankad runt 30. Vad avgör storleken på armén? Många brukar hävda något mellanting mellan population och truppbygge, att de hänger ihop, och klart gör det de. Men de är vetefälten som är viktigast, därför fokuserar vi på byar med många sådana…helst 15 vetefält per by.

Veckans Filosof: Tellus

Vem är du?
Jag är arton år, studerar första terminen på Lunds Universitet – Politices kandidatprogram med inriktning på statsvetenskap. Just nu är jag en mycket upptagen person och studerar oftast från morgon till kväll, vilket betyder att de mesta spelandet får de andra vänligt stå för, men förhoppningsvis lugnar de ner sig en aning snart.

Hur kom det sig att du började spela travian? 
Det var…vintern 2006, när Citrus hade runt 3 alternativt 7000 i population. Jag såg en klasskamrat sitta och trycka på en rund cirkel med glada fält, och jag frågade vad detta var, fick förklarat för mig att det var något slags strategi spel. En vecka senare hittade jag han där igen, (då hade jag försökt hitta sidan, trodde spelet hette Trivian) och frågade “hur hittar man spelet”, då förklarade han i enkla ordalag att spelet hette:
Trav-i-an. Sen började jag spela (roligaste servern var den när man var ny och inte kunde något).

Vilka servrar/konton har du spelat på? 
En hel del. De nämnda att värda är;
Filosoferna
Zmulan (var propaganda ansvarig tillsammans med rosco (tror jag han heter – eller rocco rozzo…nå sånt, uselt minne jag har)
Några mer konton på svenska speed servrar av olika dignitet. (Allt från topp tio till topp 500, beroende på hur seriös man är, folk talar om att de slö spelar när de är topp rankade…då vet de inte vad slö spel är)

Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?
När jag ledde första speedserver alliansen Dweomér, som sedan blev Alpha som sedan blev del av vinnande blocket.
Även Filosofiska Nyheter, jag är ju lite av ett forumstroll också så, mycket av “mina” prestationer hör till forumet, dock har jag en del vackra InGame prestationer också

Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian? 
Kommer inte ihåg, finns nog en del att välja på

Hur kom det sig att du blev filosof? 
Mitt minne sviker mig men jag har för mig att jag började tala lite kort med Polipero om att göra en comeback med Jonate20 och honom, skulle vara kul. Vi började direkt bråka om vi skulle heta Sockorna, vilket ligger Polipero varmt om hjärtat, men jag avskyr, jag fick han på andra tankar. Sedan kontaktade jag simultant både Charleston (som jag tror tidigare uttryckt ett intresse att spel med mig/något konto på nästa server 2) och Brali, som är en riktigt skön lirare (de är de andra med, absolut, men mitt minne sviker mig så jag kommer ej ihåg hur de kom sig att Brali kom in, men jag vet att han var med i planerna tidigt…bara det att han drog utomlands direkt)

Hur är det att vara med och jobba med Filosofiska Nyheter? 
Mycket slitande och krävande. Jag tror inte ens de mest positivt inställda riktigt förstår hur svårt det är. De gäller inte bara att få tag i material som påverkar servern (intressanta attacker/dyl. som folk kanske inte vill avslöja för att de anser att deras konto blir i riskzonen) utan de handlar även om variation samt att hålla hög klass. Det handlar om övertygelse, argumentation, ork att varje vecka höra av sig, ta kontakt, vara den som driver folk att svara (tack för alla som svarar på våra utskick). Inte bara allt sånt där, utan även att försöka hålla tidningen så opartisk som möjligt, så att de inte bara ses som tråkig -Ros- propaganda utan verkligen ses som något upplysande, något intressant, något som säger något om servern. Det är belönande, när man ser att artikeln blev väl emottagen, ser fin ut, ahr ett intressant utbud. Men vi överväger ibland att göra ett uselt nummer – bara för att visa hur mycket vi ändå lägger ner, ja vi gillar att göra det här, men att kunna göra det, är inte lika lätt. Måste även tillägga att vi bygger ju upp nätverk genom att inte bete oss som idioter och genom att visa det folk säger och inte ändra deras utsagor m.m. Vi håller på våran etik och moral.

Vilka tror du kommer vinna server 2? 
Jag tror ICE-koalitionen blir farlig.
Jag vet inte.

Vem är bäst på filosof-kontot? 
Gamen i våran profil.

Hur kom ni på namnet?
Första rundan vi körde övervägde vi mellan några alternativ. t.ex.
Psykologerna
Sockorna
Sock-Filosoferna
& dyl.

Dock kom vi gemensamt fram till (Jag, Polipero och Jonate20 var det då) att Filosoferna lät trevligt.

Det här är andra rundan Filosoferna spelar, har ni utvecklats?
Absolut, på alla sätt och vis. Bättre nyheter, bättre konto, mer erfarenhet och mer kompetens, dels genom “nytillskotten” dels genom egen förvärvad erfarenhet. Vi har blivit mycket bättre. Måste även säga att de är sjukt roligt att återupprepa något sådant här, de här konceptet, och överglänsa sig själv, liksom, jag kommer både etta och tvåa. Förra rundan skapade våran tidning tidningar på andra servrar, bl.a. 2-3 stycken på speed, denna gång kör speed-spelarna på bloggar, men kanske blev de än en gång inspirerade av vårat koncept, som är rätt unikt inom Travian. Vore intressant om någon, nån annanstans inom Travian gör något liknande, en sådan här pass seriös följetong – som ICA-reklamerna.

Övrigt du vill tillägga?
Hoppas ni gillar kvällens tidning…och jag hatar timmen före vi skall släppa numret, alltid MASSA sista-minuten-redigeringar…speciellt inför kvällens nummer.

Korsord

Korsordet visade sig visst vara för svårt för att någon skulle kunna skicka in en lösning förra veckan. Därför kommer här en uppdaterad version med lite hjälp på traven. Vi kan locka med att eftersom vi nu ökat vår produktion så är priset, en tim-produktion från oss, lite högre. Kom igen nu. Så svårt är det inte!

– – – – – – – – – –
Vill ni komma med egna åsikter och kommentarer? Kontakta Filosoferna så kanske just ditt uttalande eller din rapport kommer med. Vi kommer skriva en artikel varje vecka. Detta var s2’s senaste Filosofiska Nyheter.

NYTT BLAD VARJE TISDAG KLOCKAN 22.00, EHMM… 

Vill ni stödja oss fattiga Filosofer att kunna fortsätta skriva? Vänligen spela mera Travian genom denna Reffererande länk
Eller är ni högfärdiga och snåla personer som bara tänker på egen vinning när ni spelar? tryck här.

Tellus, Polipero, Jonate20, Brali & Charleston Copyright © 2008-2009 Filosoferna
All Rights reserved

Leave a Reply